Gündem

Irak’ın kuzeyinden acı haber: 6 şehit

Irak’ın kuzeyinde yaşanan saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada 6 askerimiz şehit oldu. Bölgede hava şartlarının çok ağır olduğunu belirtilirken, bölgede çatışmaların sabaha kadar sürdüğü açıklandı.Gece şehitlerin evlerine tek tek gidilerek acı haber verildi.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinin tam karşısında bulunan Hakurk’ta operasyon gerçekleştiriliyordu. Hava şartları inanılmaz kötüleşti. Sisin ve kar yağışının yoğun olduğu bölgede görüş şartları 1 metreye kadar inmiş. Sis ve tipi nedeniyle bölgeye havadan ulaşım yapılamıyor ancak karadan çok sayıda birlik kaydırıldı. Bölgenin arazi yapısı derin uçurum ve kırıklardan oluştuğu için kara birliklerinin ilerlemesi de hava koşulları nedeniyle güçlükle ilerliyor.

Çatışma sabah saatlerine kadar sürdü. Bölgede çatışmaların yer yer devam ettiği bildirildi. MSB’nin de açıkladığı gibi 7 terörist ölü olarak ele geçirildi. Surtepe bölgesi çok engebeli bir araziye sahip, gece saatlerinde sisin ve kar yağışının etkisini artırdı. Bölgede şiddetli ve ciddi çatışmalar yaşandığı belirtildi. Sisin çok etkili olduğu bir ana şahit oldu çatışma anında askerler. Bölgede çok ciddi çatışmalar yaşandı.”

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), akşam saatlerinde yaptığı açıklama ile terör örgütünün saldırısının ardından 3 askerin şehit, 4 askerin ise yaralı olduğunu duyurmuştu.
İkinci bir açıklamada bulunan MSB, şehit sayısının 6’ya yükseldiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak’ın kuzeyinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 6 askerin kimliğini açıkladı.

ŞEHİT EVLERİNE ATEŞ DÜŞTÜ

4 AY ÖNCE EVLENDİ, EŞİ 3 AYLIK HAMİLE

ZONGULDAK: Şehitlerimizin evlerine acı haberler gitti. Şehit İsmail Yazıcı’nın Zonguldak’taki evi acıya boğuldu. Şehit askerin 11 kardeşinin olduğu, 4 ay önce evlendiği ve eşinin 3 aylık hamile olduğu öğrenildi. Cenaze bugün toprağa verilecek.

TOKAT: Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyü nüfusuna kayıtlı olan Sözleşmeli Piyade Er Yasin Karaca’nın şehadet haberi baba ocağına ulaştı. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin evli olmadığı ve 7 kardeşi olduğu öğrenildi.

MALATYA: Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın’ın (22) acı haberi Malatya’nın Battalgazi ilçesinde yaşayan aileye ulaştı. Geçtiğimiz yıl göreve başladığı belirtilen şehidin bir kardeşinin de TSK’da görevli olduğu öğrenildi. Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın’ın bir süre önce sosyal medya hesabında yayınladığı “şehit olursam bunu paylaşın” ifadesi ise yürekleri buruktu.

DENİZLİ: Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan’ın şehadet haberi Tavas ilçesi Yorga Mahallesinde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Serinkan’ın ağabeyi Hüseyin Serinkan’ın da 2016 yılında Suriye El-Bab bölgesinde meydana gelen bir çatışmada yaralanarak gazi olduğu öğrenildi.

İZMİR: Piyade Teğmen Ramazan Günay’ın şehadet haberi, şehidin İzmir Buca ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan ailesine yetkililer tarafından ulaştırıldı.

Şehit Ramazan Günay’ın şehadet haberinin annesi Firdes Günay ve babası Ahmet Günay’a verilme anında, adreste sağlık görevlileri de bulundu. Acı haberi alan aile bireyleri yasa bürünürken, şehidin cenaze programının henüz netleşmediği öğrenildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakan Yaşar Güler, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu ve Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşın. Kahraman silah arkadaşlarımız 22 Aralık 2023 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan 3’ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 7’ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu