Ekonomi

Afet bölgesinde önceliği gençler ve kadınlar

İSTANBUL (İGFA) – Eşzamanlı olarak yürüttüğü Akbank Güzel Yarınlar Hareketi gençlerin eğitim ve kariyer yolculuklarını desteklerken, Akbank Dönüşüm Akademisi çalışmaları ile de başta kadın girişimciler olmak üzere tüm KOBİ’lerin sosyal ve finansal gelişimlerine katkı sunuyor.

Akbank, yaşanan afetin ardından güncellediği Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi ile afet bölgesini önceliklendiren sosyal finansman modellerini hayata geçirdi. Böylece bir yıllık süreçte yaklaşık 170 bin Akbanklı KOBİ ve işletme, sosyal temalı sürdürülebilir finansman çözümlerinden faydalandı. Sosyal temalı finansman modeliyle Akbank, afet bölgesindeki işletmelerin bu zorlu süreci aşmasında yanlarında yer almaya devam ediyor.

Ayrıca Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi kapsamında Akbank, Türkiye’nin ilk sosyal temalı sendikasyon kredisini de hayata geçirdi. Böylece, depremden etkilenen Akbanklı işletmelerin dış ticaret işlemlerinin finansmanına 500 milyon dolar kaynak oluşturdu.

Banka, Akbank Dönüşüm Akademisi ile ise başta bölgedeki kadın girişimciler ve genç KOBİ’ler olmak üzere KOBİ’lere e-ticaret, e-ihracat, sosyal medya yönetimi ve pazarlama konularında eğitim programları sunuyor. Böylece girişimcilerin ve KOBİ’lerin işlerini geleceğe taşımalarında yanlarında yer alırken, istihdamın gelişmesi ve bölgenin kalkınmasına da hizmet ediyor.

Akbank, afet sonrası iyileşme sürecinde gençleri önceliklendirerek onların finansal sağlıklarına ve sosyal ihtiyaçlarına yanıt sunmaya odaklanıyor.

Bu kapsamda depremlerden etkilenen yaklaşık 16 bin genç, ‘Üniversiteli Akbanklı’ programına katılarak finansal çözümlerden yararlandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu