Spor

Hentbolda Beşiktaş Safi Çimento ve Sakarya BBSK, Final Turu’nda

İSTANBUL (İGFA) – Spor Toto’ya karşı Beşiktaş Safi Çimento, 43-22 ve 30-28’lik skorlarla seride iki galibiyet elde ederek, Sakarya BBSK ise Beykoz Belediyesi’ni 35-29 ve 31-30’luk maçlarla yenerek Final Turu’na yükseldi.

Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak.

Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takım olan Beşiktaş Safi Çimento’nun, üçüncü ve gerekirse dördüncü maçlar ise Sakarya BBSK’nın sahasında oynanacak. Gerekirse beşinci maç Beşiktaş Safi Çimento’nun sahasında oynanacak. Seride üç maçı kazanan takım Erkekler Süper Ligi Şampiyonu, diğer takım ise Erkekler Süper Ligi İkincisi olacak. Final Serisi maçları 20 Mayıs tarihinde başlayacak.

Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları sonucunda tur atlayamayan Spor Toto ve Beykoz Belediyesi, Üçüncülük-Dördüncülük serisi maçları oynayacak. Üç müsabakalık serilerde iki galibiyet üzerinden oynanacak bu seri sonunda iki maçı kazanan takım Erkekler Süper Ligi Üçüncüsü olacak. Diğer takım ise Şampiyonluk Etabını Dördüncü olarak tamamlar. “Play-Off Şampiyonluk Etabını” dördüncü olarak tamamlayan takım, “Sıralama Etabı” beşincisiyle Süper Lig Sıralaması için Dördüncülük-beşincilik maçı oynayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu